Mijn naam is Greet Brouckaert. Als coach help ik (hoog)gevoelige mensen om makkelijker te ontspannen en beter om te gaan met vervelende gedachten en moeilijke gevoelens.

Begin 2014 kwam ik zelf in een zware burn-out terecht. Als Doctor in de Wetenschappen had ik de voorbije 15 jaar in verschillende labo’s in binnen- en buitenland gewerkt. Gedreven als ik was, genoot ik ervan om nieuwe projecten uit te werken, mensen op te leiden en mee richting te geven aan de organisatie waar ik werkte.

En toen ging het licht uit. Fysiek was ik ‘op’, maar mijn hoofd draaide op volle toeren verder. Mijn gedachten draaiden in rondjes, als een plaat die bleef hangen. ACT heeft mij toen enorm geholpen om minder in mijn hoofd te zitten en terug te leren genieten van het leven. En dat doet het nu nog steeds. Het zorgt er ook voor dat ik ondanks mijn hoogsensitiviteit minder snel uit evenwicht raak of overweldigd word.

Ondertussen volgde ik een intensieve ACT therapeuten opleiding en hielp ik al heel wat mensen met succes uit de piekermolen te stappen, terug richting te vinden en vooral, ten volle te genieten van het leven. Ik ben er van overtuigd dat mocht een mens geboren worden met een handleiding, dan zou ACT daar één van de belangrijkste hoofdstukken in zijn!

Ik weet wat het is om te worstelen met gedachten die maar niet uit je hoofd willen. En ik zie het bij zoveel van mijn cliënten. Gedachten die vaak beginnen met ‘Waarom heb ik nu altijd…?’ ‘Waarom kan ik/hij/zij nu nooit eens…?’ ‘Wat als…?’ En hoe gevoeliger je bent, hoe makkelijker die gedachten je meesleuren in een emotionele draaikolk waar je moeilijk terug uit geraakt. Soms kan één enkele gedachte je ganse dag bepalen.

Jij hoeft niet de slaaf te zijn van je gedachten. Met behulp van ACT kan je leren hoe je zelf uit je piekermolen kan stappen en op een gezonde manier kan omgaan met onaangename gevoelens. Zodat je terug voluit kan leven en genieten van de dingen die je belangrijk vindt.

Daar waar ACT voor meer rust in je hoofd zorgt, doet Holistic Pulsing dat voor je lichaam. Tijdens mijn herstelperiode heeft Holistic Pulsing me fysiek enorm deugd gedaan. Niets ‘moeten’, gewoon ‘go with the flow’. Terug je lichaam voelen, dat was voor mij niet meer zo evident. Ik had zo lange tijd alle signalen van mijn lichaam onderdrukt, genegeerd, dat ik vooral in m’n hoofd leefde. Pulsing leerde me om op een zachte, vriendelijke manier opnieuw naar mijn lichaam te luisteren. En vooral ook te genieten en te ontspannen. Dit te kunnen doorgeven aan anderen geeft me enorm veel voldoening. De spanning op iemands gezicht die keer op keer plaats ruimt voor een gelukzalige glimlach, prachtig toch?

Mijn missie is eenvoudig: wat het ook is waar je op dit moment mee worstelt, ik wil jou helpen om terug mentaal en fysiek tot rust te komen en je alle tools en handvaten geven die je nodig hebt om beter met je gedachten en emoties om te kunnen gaan in plaats van er door overweldigd te worden. Zodat je opnieuw evenwichtig in het leven kan staan en voluit kan gaan voor wat voor jou belangrijk is.

Certificaten, getuigschriften en opleidingen

Als gedreven coach ben ik voortdurend op zoek naar kansen om mijn kennis en vaardigheden te verdiepen zodat ik jou steeds beter kan begeleiden op jouw weg. Dit zijn de belangrijkste opleidingen die ik tot nu toe volgde:

 

  • Gecertificeerd Coach – Integrative Somatic Trauma Therapy – Embody Lab (Peter Levine)
  • Gecertificeerd Master Practicioner Ericksoniaanse Hypnose – New York Institute of NLP (Anné Linden)
  • Gecertificeerd Holistic Pulsing therapeut – Oost-West Centrum (Anne De Vester) & Holistic Pulsing Instituut Middelburg (Didi Van Loon)
  • Getuigschrift ACT & Mindfulness basisopleiding – Expertisecentrum Allegre (Annick Seys)
  • Gecertificeerd Coach – Integrale Coaching Essentials – YourCoach (Benjamin Ball)
  • Gecertificeerd Tau Coach/Emotionele kinesiologie – Tau coaching (Evelyne Desouter)
  • Diploma Doctor in de Wetenschappen, Biomedische Wetenschappen (Universiteit Gent)
Contact

Wil je graag een afspraak maken voor een Coaching of Holistic Pulsing sessie? Of heb je een andere vraag?
Neem dan contact op via 0478/29.75.44 of stuur een mailtje naar info@innerjoy.be . Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Heel fijn om zo’n mooie persoonlijkheid te leren kennen, die met een diepe warmte, en intensiteit in het leven staat!
Isabelle Claeys

Greet’s very strong grasp of scientific learning balances well with her intuitive side. Not many people have both so strongly. Greet has a natural warmth and presence that makes working with her a real pleasure. I hope that I can do so again soon.
John Sleeman

Greet is a very soft, yet energetic person with a seemingly profound feeling for others, a person who welcomes you as you are and allows you to bring out the best of yourself. A pure and gentle soul with a warm heart.
Maria Heirman

NewLogo_7b_favicon