ACT Coaching

Bouwen aan een vervullend leven
Is het in jouw hoofd ook zo druk?

Heb je er al eens op gelet wat er op een gegeven moment allemaal door je hoofd gaat? We zijn er ons meestal niet van bewust, maar er wordt nogal wat ‘afgebabbeld’ en ‘uitgedacht’ in dat hoofd van ons! Vooral negatieve gedachten en gevoelens blijven makkelijk hangen en kunnen het ons soms knap lastig maken.

  • Zou het niet handig zijn om een uitknop te hebben om eindelijk al die gedachten in je hoofd even stil te leggen?
  • Vind je het ook zo moeilijk om iets ‘los te laten’?
  • Slaap je slecht omdat je nog uren over vanalles ligt te piekeren?
  • Loop je vaak dingen die gebeurd zijn te ‘herkauwen’?
  • Ben je het vechten tegen je eigen gedachten en gevoelens moe?

Je bent niet alleen… Heel wat mensen worstelen hiermee. En je kan er echt wel iets aan doen: met ACT (Acceptance and Commitment Therapy) vind je snel meer rust in hun hoofd!

In de periode voor ik bij Greet kwam, voelde ik me moedeloos en energieloos. Door alles wat er de laatste tijd gebeurd was, was ik angstig en helemaal overladen.
Het werken met Greet en de aangename manier waarop ze de tijd nam om te luisteren, bracht een zekere rust terug in mij. Ik heb er veel aan gehad om te leren hoe ik beter om kan gaan met minder leuke emoties. Het verraste me hoe snel ik hiermee weer op pad kon gaan.
Voor wie overweegt om met Greet te werken zou ik zeggen, ga ervoor, Greet begeleidt je super!

– Pieter –

Wat is ACT?

ACT is de meest recente vorm van gedragstherapie, ook wel 3de generatie gedragstherapie genoemd. ACT staat voor Acceptance en Commitment Therapy, een naam die de belangrijkste aspecten ervan vernoemt: verander wat je kan veranderen, accepteer wat niet kan veranderd worden en zet je in om stappen te ondernemen naar een waardevol en vervullend leven.

ACT is een wetenschappelijk stevig onderbouwd therapeutisch model, waarvan heel duidelijk aangetoond is dat het wérkt. ACT geeft je op een hele praktische manier cruciale inzichten over hoe je brein, je geest werkt. Zo leer je hoe je beter kan omgaan met vervelende gedachten en gevoelens zodat je er een gezonde afstand van kunt nemen en er minder last van hebt.
Geen eindeloos gepraat, maar samen actief oefenen van nieuwe vaardigheden. In elke sessie krijg je praktische tools en handvaten waar je zelf mee aan de slag kan. Op die manier kan je vaak al na een paar sessies een duidelijk verschil merken.

Vooraleer ik bij Greet kwam, zag ik het leven als één groot probleem. Ik was vooral angstig omdat ik de controle over mijn gedachten verloren was. Ik had het er moeilijk mee om het leven te accepteren zoals het is. Door praktische hulpmiddelen zoals ademhalingstechnieken en meditatie, leerde ik bepaalde gedachten en emoties te aanvaarden zoals ze zijn. Het zorgde er voor dat ik beter leerde omgaan met tegenslagen en moeilijkheden in deze wereld, en dat ik de kracht vond om me te verzoenen met de realiteit. Ik vond bij Greet inzicht, geduld en een luisterend oor. Het deed me deugd begrepen te worden en mezelf te mogen uiten. Het verraste me op hoe korte tijd ik vooruitgang maakte door wat ze me aanreikte…

– Uriël De Schrijver –

Door angst en paniekaanvallen kon ik niet meer normaal de dingen doen die ik vroeger wel kon. Greet heeft me echt gesteund en me heel wat tools geleerd waardoor ik zelf deze angst en paniekreactie kon veranderen. Aan de ademhalingsoefeningen die we samen deden heb ik veel gehad: ik heb er als het ware ‘opnieuw leren ademen’. Ik was best verrast over hoe goed de oefeningen werkten en ik kan het iedereen aanraden om het te doen, want het helpt echt!!!

– Maite Leyns –

Ook jij kan leren hoe je beter kan omgaan met onaangename gedachten en gevoelens zodat je er minder last van hebt. Door de oefeningen die we samen doen, leer je om op een andere manier met je gedachten en gevoelens om te gaan. Je leert los te komen van negatief denken en zelfkritiek zodat je terug voluit kan leven en meer kan bereiken.

Wil jij ook stoppen met vechten en je gedachten en gevoelens niet langer in de weg laten staan bij het verwezenlijken van jouw doelen en dromen?

Maak dan vandaag nog een afspraak via 0478/29.75.44 of info@innerjoy.be. Een sessie duurt ongeveer 1 uur, kost 60 euro en gaat door in de praktijk te Hoeksken 36, 9940 Evergem.

Over Greet Brouckaert

 Greet Brouckaert is dé coach voor wie wil loskomen van angst, gepieker en stress, en weer wil kunnen genieten van het leven.

NewLogo_7b_favicon